Verzamel meer inschrijvingen voor je nieuwsbrief met deze tips.
CRO

Verzamel meer inschrijvingen voor je nieuwsbrief met deze tips.

Een nieuwsbrief is een goede methode om regelmatig in contact te blijven met je klanten en websitebezoekers. We gebruiken ze om aankondigingen te doen, exclusieve kortingen aan te bieden of bijvoorbeeld als trigger als iemand zijn winkelwagen verlaat zonder een aankoop te doen. Op vandaag zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid.

Sterke e-mailcampagnes opmaken is een deel van je marketingstrategie. Wat natuurlijk net zo belangrijk is, is het verzamelen van inschrijvingen voor je nieuwsbrief.

Hier volgen enkele tips die helpen het aantal inschrijvingen op je nieuwsbrief te vergroten.

Nieuwsbrief pop-up

Plaats je inschrijvingsformulier in beeld

Het lijkt misschien een voor de hand liggende tip maar al te vaak zien we dat het inschrijvingsformulier enkel helemaal onderaan in de footer van een webpagina staat.

Statistisch gezien haken gemiddeld meer dan de helft van je websitebezoekers af nog voor ze tot het einde van een webpagina hebben gescrold. Dit betekent dat minstens 50% niet eens op de hoogte is van je nieuwsbrief.

Plaats hem dus hoger op je pagina. Investeer je veel in je e-mailcampagnes? Plaats hem dan zeker in het gebied op een webpagina dat zichtbaar is zonder naar beneden te scrollen.

Zorg voor motivatie in je beschrijving

Met een standaardzin zoals “Schrijf je in voor onze nieuwsbrief” overtuig je bezoekers niet altijd om tot actie over te gaan. Beschrijf kort van welke voordelen je bezoekers genieten als ze zich zouden aanmelden op je nieuwsbrief.

Denk aan kortingen, exclusieve content, wekelijkse loyaliteitsvoordelen, … De soort van overtuiging hangt sterk af van wie je wenst te bereiken.

Zorg voor de juiste motivatie in je beschrijving

Herhaal het formulier op strategische locaties

Niet enkel je nieuwsbriefformulier hoger op je webpagina plaatsen kan zorgen voor meer bereik en inschrijvingen. Het herhalen van het formulier op strategische plaatsen binnenin je website kan zorgen voor meer inschrijvingen.

Stem ook altijd je beschrijving af op de plaatsing van het formulier.

Enkele voorbeelden van plaatsingen met een relevante beschrijving:

  • Pop-up: Schrijf je in en ontvang een welkomskorting van 10%.
  • Blogpagina: Blijf als eerste op de hoogte van onze nieuwe blogpost.
  • Bedankingspagina: Ontvang wekelijks handige tips en uitleg over uw aankoop.

Versterk je beschrijving met microcopy

Met een sterke beschrijving proberen we bezoekers te overtuigen wat de voordelen zijn om zich in te schrijven, met microcopy halen we eventuele twijfels weg.

Voor sommige bezoekers kan het, ondanks een sterke beschrijving, nog niet voldoende zijn om tot actie over te gaan. Gegevens nalaten op een website die ze niet goed kennen kan voor een drempel zorgen. Probeer met behulp van microcopy die twijfels weg te halen.

Enkele voorbeelden van microcopy:

  • We respecteren je privacy.
  • We sturen je geen vervelende reclame, beloofd.
  • Uitschrijven kan op elk moment.

Welke microcopy je hier best plaatst, leer je door je doelgroep goed te leren kennen.

Versterk je beschrijving met microcopy

Plaats een opt-out knop in je pop-up

Maak je gebruik van een pop-up op je website om inschrijvingen te verzamelen? Overweeg dan om naast je inschrijvingsknop een opt-out knop te plaatsen.

Met een pop-up willen we bezoekers geen slecht gevoel geven, door middel van een opt-out knop geven we ze de optie om later terug te komen op hun beslissing. Het zorgt ook voor een minder negatieve ervaring dan het wegklikken van een pop-up.

Plaats een opt-out knop in je pop-up